Cursus Elektricien in Nederland in het Russisch (start 7 november 2020)

 

De training vindt plaats in het Russisch, maar parallel leren we je technische terminologie in het Nederlands en Engels.

Theoretische kennis in onze cursus is nauw verbonden met praktische oefeningen.

De opgedane kennis en het certificaat geven je de kans om een ​​baan te krijgen bij Nederlandse en internationale bedrijven in Nederland.

Ons bedrijf zal er alles aan doen om u te helpen een nieuwe baan als elektricien te vinden. Om dit te doen, hebben we een aantal maatregelen ontwikkeld om uw doel te bereiken:

Naast de cursus worden studenten opgeleid in het zoeken naar werk in Nederland en vertegenwoordigd in wervingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in de selectie van technisch personeel.

De cursus is geschikt voor Russisch sprekende studenten die de specialiteit elektricien in Nederland willen opdoen. En ook voor ervaren elektriciens en elektriciens die kennis willen maken met Nederlandse normen en arbeidsregels.

Cursusplan

Elektrische gevaren en veiligheidsprincipes
Algemene regels voor bedrading
Aardingssystemen
Bekabeling, bedrading: variëteiten, eigenschappen en toepassingskenmerken
Gereedschap gebruikt in de elektrotechniek
Soldeerwerkzaamheden: soorten, gereedschappen, veiligheidsmaatregelen
Soorten elektrische aansluitingen
Werk in schakelborden
Resterende huidige apparaten
Zekeringen en stroomonderbrekers
Kabelbuizen: types, montage, beschermingsgraad
Kenmerken van elektrische bedrading in natte ruimtes: badkamer en douche
Installatie van extra bescherming in vochtige ruimtes
Elektriciteitsdistributie per zone
Aansluiting van elektrische apparaten: schakelaars, lampen, lamphouders, lampen
Ontwerpen van schema’s, karakters en codering
Ontwerp van elektrische installaties
Materiaalselectie en lijst van materialen
Aardingsinstallatie
De implementatie van interne elektrische werkzaamheden
Externe elektrische werkzaamheden
Het elektrische systeem in werking stellen, aansluiten
Werk aan het beveiligingssysteem in huis
Bedradingsmethoden en -types
Job Search Training in Nederland en CV Assistance

Norm NEN 3140 (normen, terminologie, toepassing)
NEN 1010 norm (normen, terminologie, toepassing)
Praktijkoefeningen tijdens de cursus

Tussentijdse toetsen

Officieel examen NEN-3140 VOP

Aan het einde van de cursus volgt het officiële examen en ontvangt men een officieel certificaat van voltooiing.
Naast de cursus krijgen studenten in Nederland informatie voor het zoeken naar een baan.

Aantal lessen: 4 dagen
Dagen: zaterdag en zondag
Trainingstijd: 09.00 – 16.15 uur
Start: 7 november 2020
Locatie: James Wattweg 20, 3133KK Vlaardingen
Prijs: 1230 €
Niet BTW-plichtig.

Cursisten kunnen een Russische vertaling van Nederlandse boeken kopen die de normen van NEN 3140 en NEN 1010 beschrijven. De prijs voor het boek is 35 Euro (ex BTW).

INT Services is een officieel geregistreerde onderwijsinstelling in Nederland bij het Lloyd’s Register en CRKBO. Al onze trainingsprogramma’s zijn niet onderworpen aan BTW.

INT Services is een officieel erkend leerbedrijf bij SBB. Wij bieden studenten de mogelijkheid om deel te nemen aan de beroepspraktijkvorming.

 

De afkorting NEN staat voor van NEderlandse Norm.

De NEN 3140 is een zelfstandige norm die voor Nederland alle relevante eisen voor laagspanningsinstallaties bevat. De NEN 3140 is van toepassing op de bedrijfsvoering van elektrische installaties en apparatuur tot een nominale spanning van 1000 Volt wisselspanning en 1500 Volt gelijkspanning.

Deze NEN-norm is net als andere NEN-Normen geen wet, maar een afspraak en praktische richtlijn die voor en door de markt is gemaakt. In deze norm staan de minimumveiligheidseisen waaraan laagspanningsinstallaties in de woning-, de utiliteitsbouw en in de industrie moeten voldoen.

De Nederlandse wet stelt dat elektrische installaties en apparaten veilig moeten zijn en dat werkzaamheden met of aan deze installaties veilig moeten worden uitgevoerd. De NEN 3140 voorziet in de nodige bepalingen, die u kunt gebruiken om hieraan te voldoen. Het volgen van de NEN 3140 is de best mogelijke manier om aan deze relevante wet- en regelgeving te voldoen.

Met ingang van juli 2019 is de NEN 3140 +A3:2019 van kracht. Dit is op dit moment de actuele norm en deze zal door ons in de cursus worden behandeld.

De NEN 3140 is de norm voor het veilig werken aan en met elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woningen, gebouwen en infrastructuur.

De NEN 1010 is de norm voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties in woningen, gebouwen, bouwterreinen, tentoonstellings- en kermis- en andere tijdelijke installaties en infrastructuur. Deze norm geeft aan hoe laagspanningsinstallaties veilig worden aangelegd, uitgebreid en aangepast. Ook geeft deze norm inzicht over controles en inspecties bij de oplevering van projecten.

 

De actuele versie van de NEN 1010 (versie 2015 met aanvulling uit 2016) is via het Bouwbesluit op 13-01-2017 van kracht geworden. Het gevolg hiervan is dat bij een aanvraag van een vergunning voor een nieuw bouwwerk de norm NEN 1010 (2015) met de aanvullingen van 2016 moet worden gebruikt. Hierbij moet wel worden vermeld dat niet de volledige NEN 1010 is gekoppeld aan het Bouwbesluit.

Om u in te schrijven, vult u het contactformulier in Latijnse letters in. Bel bij vragen:
+31 6 82 0808 31 of +31 6537 5445

Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.